“Va rugăm sa ne oferiți opiniile dvs. legate de direcțiile de dezvoltare pozitivă ale profesiei de psiholog, completând în casetele de text de mai jos răspunsuri scurte și sintetice legate de următoarele aspecte:
Care sunt cele mai importante lucruri care ați dori să se întâmple și care v-ar convinge că profesia de psiholog evoluează pe direcția bună, în beneficiul celor care o practică, precum și în beneficiul clienților și societății pe care o deservim?

1. Din perspectiva practicianului și a practicii profesiei de psiholog (pregătire, condiții de practică, forme de exercitare, standarde, suport, calitatea serviciilor oferite etc.):

Imi doresc:
– sa pot incheia direct contract cu CAS si sa fie platite integral 12 sedinte, la un pret rezonabil pentru treapta de specializare a psihologului + 12 sedinte platite 50%, stiut fiind ca, in terapie, efectele sunt stabilizate, in medie, in 12-24 sedinte;

– sa pot primi credite pentru programul de hipno-psihoterapie pe care l-am structurat (am scris deja un protocol, din 2013, si este descris de fiul meu in lucrarile de licenta + disertatie) astfel incat psihologii care doresc sa – l cunoasca (traindu – l in sedinte individuale sau de grup) sa poata apoi sa lucreze cu el, ca voluntari, la cabinetul meu si la propriul lor cabinet, chiar din prima zi cand il deschid, daca si cand doresc acest lucru;

– o data ce am obtinut treapta de “spacialist”, sa am dreptul sa fac dezvoltare personala cu cei care se formeaza in hipno-psihoterapie, si aceste ore sa fie recunoscute de formator;

– sa existe posibilitatea de a lucra ca supervizor in tipul de terapie in care m-am format si am obtinut deja treapta de specialist, in conditii accesibile si normale;

– sa mi se faciliteze posibilitatea de evolutie pe linia de care sunt interesata eu, fara restrictii de tot felul, astfel incat treapta cea mai de sus sa nu fie “consilier de dezvoltare personala” si “formator” (cursuri CPDR , etc);

– sa fie recunoscut voluntariatul ca vechime in munca;

– sa pot elibera adeverinte de practica pentru studentii care vin la cabinetul meu ca sa cunoasca programul de hipno-psihoterapie. Cu acest program pot lucra si psihologii clinicieni in supervizare, la nivel de “tehnici de relaxare cu imagerie dirijata”; programul poate sa fie introdus si la seminarii;

– CPR sa ofere ceva (cursuri, workshop-uri, consultanta, etc.) in contul taxelor percepute astfel incat sa creasca nivelul de experienta al psihologilor si de adaptare la piata muncii;

– sa mi se raspunda la e-mail-uri intr-un mod cat mai clar, exact, rapid si macar cu o politete minim acceptabila, intrucat am nevoie de informatii si atat.

2. Din perspectiva beneficiarilor (impactul și rezultatele serviciilor primite, accesul la servicii, informare despre servicii, percepția publică despre profesie etc.):

– sa se puna un accent mare pe practica psihologilor, la toate nivelurile de scolarizare, astfel incat absolventii sa poata lucra cat mai rapid si sa se vada diferenta intre cei care au scoala si cei care au facut doar niste cursuri de cateva zile;
– contractul cu CAS, direct; 12-24 sedinte platite integral + partial (50%)

3. Legat de reprezentarea profesiei și de raporturile ei cu instituții publice și cu reprezentanți ai societății civile, din țară și străinătate (Colegiul ca activitate și raporturile lui cu terți):

– reprezentantii CPR sa cunoasca exact situatia psihologilor; cati lucreaza, unde, cum; sa se studieze fenomenul, ce se intampla in psihologie si psihoterapie: abandonul, falimentul, posibilitatea de angajare, plata serviciilor, etc.

– sa se faca cunoscuta rata de succes (angajare pe piata muncii)a absolventilor din cadrul diferitelor scoli (facultati, mastere, formari, supervizari, grupuri de dezvoltare, practica, voluntariat, etc.);

– sa fie recunoscuta specializarea in psihoterapie ca profesie in sine, “psihoterapeut” sau “hipno-psihoterapeut”.

4. Din orice alta perspectiva utilă și ne-surprinsă de opțiunile de mai sus:

– sa se aiba in vedere posibilitatea aparitiei unor protocoale in psihoterapie si in hipno-psihoterapie si sa se construiasca cadrul legal de validare si acreditare a acestora astfel incat sa ajunga, in conditii cat mai accesibile, la psihologii care doresc sa lucreze cu ele la cabinetele lor;

– in cazul in care CPR nu poate face mai nimic pentru psihologi, ar fi bine sa se aiba in vedere posibilitatea ca, dupa obtinerea treptei de practicant autonom, psihologii sa poata renunta la calitatea de membru in CPR, putand sa profeseze in continuare conform pregatirii pe care o au in momentul retragerii.

5. Dacă doriți să trimiteți un document redactat:
Dacă doriți să trimiteți un document redactat o puteți face punând un link catre el în caseta de mai jos (dacă l-ați pus pe cloud – Dropbox, Drive, OneDrive, Box, etc. – în caz că aveți și vă pricepeți cum) sau trimițând documentul atașat la un email pe adresa consultare@algericpr.ro .

Programul de hipno-psihoterapie pentru care doresc sa primesc credite este descris, minimal, si pe site-ul cabinetului meu: https://terapie-in-hipnoza.ro/ , iar lucrarea de licenta care contine structura programului a fost trimisa prin e-mail, de fiul meu, domnului profesor Ion Dafinoiu, dupa examenul de licenta pe care l-a sustinut in anul 2016. Nu cunosc demersurile de creditare.
……………………………………………………………………………….
Filiala teritoriala CPR în care vă aflați (opțional):
Faptul de a afla ce nevoi apar mai des menționate în ce filială, ne-ar putea permite să înțelegem nevoile predominante dintr-o anumită filială.

Constanta

Statutul profesional (opțional):
Opțional, vă rugăm să ne oferi informații despre statutul dvs. profesional (de ex. student, masterand, doctorand, masterat / doctorat finalizate, psiholog atestat, activ/suspendat, angajat, cu cabinet, momentan fără activitate in profesie etc.). Asta ne-ar putea permite să înțelegem mai bine nevoile exprimate de dvs. în context.

psiholog specializat in psihoterapie, treapta specialist; cod personal: 03186; CIP : 1CT1705.

Date de contact (opțional)
Opțional, dacă doriți să primiți din partea noastră o confirmare de primire (sau să putem menține legătura pe tema opiniei exprimate), vă rugăm să ne oferiți un email, telefon la care putem trimite un mesaj.

nicole_t103@yahoo.com; tel 0770241591

Comentarii (opțional)
Opțional, dacă doriți să adresați orice comentariu echipei care gestionează sarcina formulării propunerilor de linii directoare, ne puteți scrie un scurt mesaj aici.

— multumesc mult pentru ideea de colaborare. Am nevoie de informatii. Nu ma intereseaza luarile de pozitie de tipul: “cei din luna” versus “cei din groapa fara fund”. Daca este sa facem ceva, atunci sa ne orientam pe ce-i de facut… Ce se poate face pentru practicieni si pentru ca oamenii care vin la ei sa fie multumiti.

Si visele noastre sunt importante…
Sa avem succes!”

TERAPIE-IN-HIPNOZA.RO
Hipnoza clinica ericksoniana
10.”Sa apelam la un expert si sa-i cerem sfatul.”
“Voi analiza problema critic si voi gasi o solutie inteligenta.”
“Exista unele zile in viata care abia asteptam sa treaca.
Uneori, parca dureaza ani intregi.”
Hans Christian Muller
12. Si  va invit, acum, sa va imaginati… 
13.“Si acest lucru, cu ajutorul lui Dumnezeu, eu l-am facut.”
Scris pe frontispiciul cladirii oamenilor de afaceri din SUA
“Mergi increzator acolo unde te duc visele tale. Traieste-ti viata pe care ti-ai imaginat-o. Aspiratiile noastre sunt si posibilitatile noastre.”
Samuel Johnson (1705 – 1784)
“Psihologie pozitiva”- Charlotte Style;editura ALL, 2015
Opera, o poveste cantata:
14.Procedură privind atestarea dreptului de supervizare profesională în specialitățile
psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie 
I. Precizări generale privind atestarea dreptului de supervizare profesională
1. Atestarea dreptului de supervizare se poate face pentru psihologii care îndeplinesc în mod
cumulativ următoarele condiții:
a) cerințele definite prin Hot. CD nr. 5 / 2015, publicată în MO 514 bis din 10.07.2015;
b) au un minim de 7 ani de experiență profesională în regim autonom, dintre care minim 2 ani ca
psiholog specialist;
c) cunosc legislația și reglementările specifice domeniului / specialității.
2. Atestarea dreptului de supervizare se face pe baza analizei dosarului depus de candidat și a
interviului susținut în fața comisiei.
3. Pentru specialitățile consiliere psihologică și psihoterapie dreptul de supervizare profesională
este acordat în modalitatea sau modalitățile specifice în care psihologul solicitant are competență.
4. Pentru specialitățile consiliere psihologică și psihoterapie supervizarea obligatorie în vederea
obținerii autonomiei profesionale se derulează în cadrul școlilor.
I. Conținutul dosarului pentru obținerea calității de supervizor:
 Pentru specialitatea consiliere psihologică (de o anumită orientare terapeutică) și  Psihoterapie (de o anumită orientare terapeutică)
a) cererea de solicitare a calității de supervizor;
b) copia ultimului atestat de liberă practică dobândit;
c) un raport de activitate care să conţină informaţii referitoare la: cazuistica, activitatea de formare
continuă şi de documentare / activitate științifică;
d) un plan de supervizare;
e) un studiu de caz ilustrativ pentru practica personală;
f) copia documentului de plată a taxei de atestare profesională.