SAM_0180-600x450

VARIANTE HIPNOPSIHOTERAPEUTICE

1.VARIANTA MAXIMA:

Hipnopsihoterapie clasica si moderna; sedinte de 90 min. sau de 2 ore.

– doua sedinte de pregatire ;

– 10 transe principale (“hipnoza ericksoniana”) ;

– AT Schultz, o sed de 90 min, intre  transa 5 si transa 6; contine o relaxare cu imagerie dirijata + pregatire + tehnica AT.

Frecventa : 3 sedinte /saptamana.)

2.VARIANTA MEDIE

Hipnopsihoterapie ericksoniana ; sedinte de 60 min.;

– 2 sed pregatire;

– 10 transe principale;

– AT Schultz, o singura sed de aprox 90 min. (contine  pregatirea +  tehnica AT).

…..

3.Varianta minima:

A.Antrenament autogen Schultz:

– o sedinta de pregatire;

– 10-12 tehnici de relaxare autogena, construite pe structura unei sedinte hipnopsihoterapeutice. Aici  exista 3 variante:

a.Relaxare Schultz (AT) cu sugestii directe centrate pe simptom; 50 min/sed

b.Relaxare  Schultz (AT) cu imagerie dirijata; 60 min/sed.

c.Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + AT Schultz; 90 min/sed.

B.Tehnici de relaxare cu imagerie dirijata:

a. tehnici de relaxare cu imagerie dirijata; 50 min./sed.

b. tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + sugestii directe pentru eliminarea simptomului sau/si atingerea obiectivelor; 60 min./sed.

c. tehnici de relaxare cu imagerie dirijata +”discutii”; 90 min./sed.

Puteti modifica (daca  doriti) tipul de terapie (tehnici de relaxare cu imagerie dirijata,hipnoterapie,antrenament autogen Schultz),durata (50min;90min.) si frecventa sedintelor (1-3 sedinte/saptamana; sau chiar o sedinta la 10 zile, sau la 2-3 saptamani).

Si, desigur, va puteti opri in orice moment, chiar si dupa sedinta de” pregatire-1″. Sau puteti lua o pauza pentru a repeta exercitiile de relaxare si tehnicile de eliminare a disconfortului, pe care le-ati  invatat. Puteti sa reveniti, apoi, pentru a continua cu oricare dintre tipurile de terapii pe care o simtiti ca vi se potriveste mai bine ….Recomandam desigur sedintele complete (de 90min), deoarece contin toate tehnicile si sunt cele mai eficiente, intr-un timp scurt.

Numarul  de sedinte poate sa fie cuprins intre 5-12 sedinte, pentru cei care doresc sa faca doar “ciclul I”. La acestea recomandam sa adaugati o sedinta de Antrenament Autogen Schultz, o tehnica extrem de importanta pentru eliminarea stresului si reglare pe toate planurile.

Puteti sa luati pauze pentru a repeta tehnicile de relaxare cu imagerie dirijata pentru diminuarea si eliberarea de simptome, pe care le-ati invatat.

Pana in transa 5 (plus scenariul psihoterapeutic din relaxarea cu imagerie dirijata de la sedinta ” AT Schultz “) invatati cel putin 20 de tehnici de eliminare a disconfortului, pe care le puteti repeta ori de cate ori doriti pentru a fixa, a stabiliza, a mentine, a intari si chiar a amplifica efectele pozitive ale sugesto-terapiei (“terapie prin sugestie”, “terapie cu ajutorul cuvintelor”).

Dupa pauza  “de lucru cu tehnicile” puteti reveni pentru a continua cu oricare dintre tipurile de terapii pe care o simtiti ca vi se potriveste mai bine.

Daca repetati (daca lucrati si intre sedinte), efectele vor fi mai intense si se vor instala mai rapid.

Daca faceti pauze prea mari (peste o saptamana) si nu lucrati intre sedinte, nici siguri, nici cu videoclipurile, macar 5 minute in fiecare zi, efectele pozitive ale terapiei dispar in timp si simptomele pot sa reapara.

In terapia liberului arbitru cuvintele “trebuie” si “este obligatoriu” sunt interzise. Deci nimeni nu este obligat sa faca nimic.

Faceti ceea ce considerati ca este necesar pentru a profita la maximum de aceasta oportunitate. Sau nu.
Numarul de sedinte poate sa fie cuprins intre 5-12 sedinte, pentru cei care doresc sa faca doar ciclul I. La acestea se adauga o sedinta de antrenament autogen Schultz, intre transa 5 si transa 6.

Puteti repeta si in cadrul cabinetului, orice sedinta, de cate ori doriti.

  • Puteti sa repetati, daca vreti, orice sedinta pe care o faceti cu mine (psih. Nicoleta Boghianu) de cate ori doriti, la juamatate din pret (125 ron/90 min), cu psih. psihoterapeut Victor Adrian Gavrilov. Repetati doar materialul hipnopsihoterapeutic (relaxare + hipnoza). De obicei se fac 1-3 repetiti ale unei sedinte, cu aceeasi frecventa: 1-3 sedinte/saptamana. Repetitiile au rol de  fixare, intarire, stabilizare si amplificare a efectelor terapiei.

https://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/17211

“Devenim ceea ce exersam.”

Putem exersa, voluntar, scenariile pozitive din sugestoterapie sau putem exersa, involuntar de cele mai multe ori, scenariile negative din “butoiul cu melancolie” (autohipnoza negativa).

Cei care doresc, pot sa faca si “ciclul II” al hipnopsihoterapiei (“pentru avansati”).

Acesta are:

– 2 transe de baza;

– 3 module principale:”Sanatate”, “Bani”, “Iubire”,”

Exista si 4 module optionale: “Durere”, “Iertare”, “Echilibrare energetica” si  “Evolutie spirituala”.

Modulele pot fi facute cu pauza intre ele si cu accent pe modulul care prezinta cel mai mare interes. Numarul de transe efectuate de client, din cadrul unui modul poate varia intre 1-4, in functie de interesul clientului.
La modul general se fac 2-4 transe in cazul modulului “Sanatate “, 3 transe in modulul “Bani”, si  4 transe in cazul modulului “Iubire”.

Ora sedintelor este bine sa se  pastreze aceeasi,deoarece creierul se obisnuieste cu ea.

Indiferent de varianta aleasa, se ajunge, in final, la acelasi rezultat : stare de bine, liniste, calm, energie, clarificarea obiectivelor de viata, eliminarea efectelor nocive ale stresului, eliberarea de dependente, recuperarea puterii personale, regasirea de sine, atingerea obiectivului stabilit de clientul insusi, la inceputul terapiei. Numarul de sedinte difera de la client la client, in functie de problema, obiectiv, potential, istoria de viata, structura de personalitate, diversi factori conjuncturali: suport afectiv, circumstante, oportunitati, etc.
Daca tipul de terapie ales este mai simplu, mai scurt ca durata si cu o frecventa a sedintelor mai mica (o sedinta la 1-3 saptamani), probabil vor fi necesare mai multe sedinte.

Noi putem sa vedem, in primele doua sedinte de pregatire, daca acest tip de terapie, “prin sugestie”, este potrivit pentru un anumit client (preia cuvintele, isi inchipuie, se relaxeaza, etc.). Nu putem, insa, sa anticipam pana la ce nivel de performanta poate clientul sa ajunga si cat de repede, deoarece performanta este determinata de foarte multi factori din existenta lui.
Unii se simt surprinzator de bine chiar si dupa prima sedinta.

Urmeaza fixarea si stabilizarea (consolidarea) efectelor (a starii pozitive de spirit ) si invatarea tehnicilor pentru a le practica autonom, astfel incat sa le puteti folosi pentru a va elibera de stresul cotidian, inerent, toata viata, oricand veti dori acest lucru.

– Tehnicile de lucru autonom sunt cuprinse in “tehnici de relaxare cu imagerie dirijata” de la inceputul  sedintelor de 90-120 min.).

– Continuam cu “discutia preliminara” pentru pregatirea transei principale.

– Apoi urmeaza “transa principala” (“relaxare profunda cu scenarii psihoterapeutice lungi”),  in care relaxarea este, de obicei, foarte profunda si se lucreaza cu scenarii foarte complexe, interesante, placute si foarte eficiente.

– Transa principala se incheie cu sugestii directe, centrate pe eliminarea simptomelor si pentru atingerea obiectivelor, din hipnoza clasica (traditionala).

– Discutie post-transa, reorientare temporo-spatiala.

Este o hipnoza fractionata (sedinta de 90-120 minute).

In majoritatea cazurilor, in “transa principala”, se instaleaza “amnezia poshipnotica”, partiala sau totala, ca indicator de transa profunda. Unii clienti reusesc sa-si aminteasca unele tehnici si din transa principala, si pot sa lucreze cu ele. Controlul este tot timpul  la client. Unii reusesc, dupa un anumit antrenament, sa-si regleze nivelul de transa. Unii ar putea chiar sa stea cu ochii inchisi si sa asculte… Mie nu mi s-a intamplat sa vina cineva pentru hipnoterapie si sa nu-si doreasca sa se relaxeze cat mai profund (astfel au sugestiile efecte maxime)… dar nu exclud, teoretic, acest lucru.

Clientul decide pentru el insusi, pentru viata lui. Nu ia decizi pentru altii, sau in locul lor, pentru viata acestora, in terapia liberului arbitru… Clientul este liber inclusiv sa se autosaboteze… In sugesto-terapie, terapeutul doar sugereaza, adica da sugestii pe care clientul le poate urma, le poate modifica (astfel incat sa i se potriveasca mai bine), sau le poate lasa sa-i treaca pe langa urechi, cum doreste. Sunt doar sugestii… Scenariile psihoterapeutice (vindecatoare pentru minte, pentru psihic, pentru suflet) au roluri terapeutice si de mobilizare a resurselor latente ale clientului. Clientul este liber sa faca tot ceea ce considera ca este necesar pentru a profita la maxim de aceasta oportunitate: hipnopsihoterapia!

Uneori, dupa primele sedinte, este posibil sa apara unele disconforturi fizice sau emotionale…. Este posibil ca anumite simptome sa se amplifice pentru a se descarca (“criza de vindecare” sau “criza de reglementare”).

“Daca vrei sa bei altceva, goleste mai intai paharul…” Dupa aceasta descarcare, urmeaza o mare usurare si efectele pozitive ale terapiei se amplifica. Este foarte importanta aceasta “spargere a buboiului,curatarea lui… pentru a incepe cu adevarat vindecarea.

Dar nu toti oamenii au chiar “buboaie”(emotionale). In acest caz,mersul terapiei este lin, placut, interesant, foarte energizant!

Psihoterapie de grup, in hipnoza (relaxare profunda).

La cerere, se pot organiza, in cadru privat, grupuri de 2-3 persoane, cu sedinte de 120 min.
Pretul sedintei este in functie de numarul de persoane, de durata sedintei si de tipul de terapie ales.

In principiu, o sedinta de grup costa 350 ron (suma se imparte la numarul de persoane).

In grupurile mari (20-25 persoane), o sesiune dureaza 3 ore (25 ron/ora/persoana).

Scenariile psihoterapeutice folosite  sunt cele din hipnoza ericksoniana.

Este necesar sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate, pentru a va putea inregistra.

Pentru cei care vin doar un weekend in Constanta, este posibil ca, in trei-patru sedinte (de intiere, stabilizare, fixare, traire din plin a tehnicii), sa invete tehnica de autohipnoza si sa se echilibreze emotional, eliberandu-se de emotiile negative produse de stres… In principiu, un lucru se poate invata si intr-o sedinta …. insa de obicei este necesara repetitia.

De regula, pentru a fixa si a stabiliza o achizitie (o deprindere, un program mental ), numarul de repetitii conteaza tot atat de mult cat conteaza motivatia (dorinta de a schimba ceva pentru a obtine altceva) cat si potentialul (inteligenta, aptitudini, experienta, perseverenta) cu care venim in terapie.

Succes!

[tih_menu menu=’informatii-program-hipnopsihoterapie’]
Tags: No tags

Comments are closed.