SAM_0086-600x450

Contraindicatiile hipnoterapiei

– psihoze: schizofrenii, paranoia, psihoza maniaco-depresiva;
– ADHD (atentie deficitara, hiperdinamism);
– epilepsie;
– tulburari de personalitate de tip borderline, paranoid, impulsiv-exploziv (psihopati), etc;
– Alzheimer si alte boli degenerative de acest gen;
– retard mental.

Reactia la tehnicile hipnopsihoterapeutice  este in functie de potentialul clientului, conteaza mult  istoria personala, structura de personalitate (prezenta trasaturilor de personaltate accentuate, a tulburarilor  de structura de  personalitate sau a tulburarilor  psihice mai mult sau mai putin patologice).

In cadrul cabinetului personal (privat), nu lucram cu persoane care se incadreaza la “Contraindicatii” deoarece schimbarile sunt minime (sau chiar lipsesc) si necesita un numar  foarte mare de  repetari  ale sedintelor, si lucru individual cu tehnicile sau/si videoclipurile. De asemenea schimbarile pozitive, oricat de mici si oricat de greu obtinute, pot sa dispara foarte repede, uneori aproape instantaneu (cu sau fara prezenta unui factor perturbator). In aceste cazuri este mai indicat tratamentul medicamentos stabilit de medic (psihiatru), desigur.

Hipnoterapia este o terapie foarte buna in tulburarile psiho-emotionale si psiho-somatice, in care stresul este factorul cauzal primordial. Acum se considera ca stresul este un factor exrem de important in toate bolile (“noua medicina germana”).

Hipnoterapia este foarte eficienta in umatoarele situatii descrise aici:

http://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/13057

http://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/17215

…..

Linistea interioara

Linistea interioara este primul pas pe drumul spre satisfacerea dorintelor de suflet.

” Cand te raneste o sageata otravita este important s-o scoti mai intai; nu este momentul sa te intrebi de unde vine, cine a tras-o sau ce otrava poarta.”
Dalai Lama

informatii-program-hipnopsihoterapie

Tags: No tags

Comments are closed.